10 stvari koje vam majka nikad ne bi rekla

0

Predstavljamo vam 10 stvari koje vam majka nikad ne bi rekla.

cerka i majka

1) ČESTO PLAČE ZBOG TEBE

Plakala je kad je saznala da je trudna. Plakala je kad se porodila. Plakala je kad te prvi put uzela u naručije. Plakala je od sreće. Plakala je od straha. Plakala je jer brine. Plače jer oseća duboku povezanost sa tobom. Oseća tvoju tugu i tvoju sreću, bila ti svesna toga ili ne.

2) HTELA JE POSLEDNJE PARČE PITE

…ali kada je videla da ga ti gledaš tim slatkim, velikim očima i oblizuješ usta malenim jezikom, nije mogla da jede.Znala je da će biti mnogo srećnija ako ti budeš sita i zadovoljna, umesto nje.

3) BOLI JE

Kada je povučeš za kosu, boli je; kada si je grebala noktima koje je bilo nemoguće iseći- bolelo je; dok si sisala, i to je bolelo takodje. Kada si joj šutirala rebra dok si još bila u stomaku, bolelo je. Doživela je neverovatan bol dok te donosila na ovaj svet.

4) UVEK SE PLAŠI

Otkad se rodila zamisao o tebi, uradila je sve da te zaštiti. Postala je tvoja mama medved. Bila je ta koja je želela da kaže “ne” devojčici od prekoputa kada je htela da te zagrli, jer ni kod koga nije bezbedno kao kod nje.

5) ZNA DA NIJE SAVRŠENA

Ona je svoj najveći kritičar. Zna sve svoje mane i ponekad mrzi sebe zbog njih. Ona želi da bude savšena mama, da ne radi ništa pogrešno-ali zato što je čovek, prirodno je da pogreši ponekad. Ona sigurno želi svim srcem da vrati vreme i postupi drugačije, ali ne može, zato budi fina prema njoj, i znaj da je uradila kako je mislila da je najbolje u tom momentu.

6) GLEDALA TE KAKO SPAVAŠ

Bilo je noći kada je bila budna do 3h ujutru i molila boga da napokon zaspiš. I onda, kad napokon zaspiš, sav njen umor nestane čim te spusti, pogleda u krevetac i pogleda u tvoje anđeosko lice, sa toliko ljubavi za koju nije ni znala da postoji, uprkos njenim umornim rukama i bolu u očima.

7) NEGOVALA TE MNOGO DUŽE OD DEVET MESECI

Učila je da te drži dok je čistila, učila je da te drži dok je jela, držala te čak i dok je jela, jer je to često bio jedini način da jede. Njene ruke su bile umorne, leđa su je bolela, ali te je svejedno nosila jer si ti htela da budeš blizu njoj.

8) SRCE JOJ SE SLAMA SVAKI PUT KAD PLAČEŠ

Ne postiji tužniji zvuk za nju nego tvoj plač, niti lošiji znak od tvojih suza koje ruže tvoje savršeno lice.  Učinila bi sve da zaustavi tvoje plakanje, a kada ne može da zaustavi tvoje plakanje srce joj je raspadne na milion malih komadića.

9) UVEK SI NA PRVOM MESTU

Odlazila je bez doručka, bez tuširanja i neispavana. Uvek su tvoje potrebe bile na prvom mestu. Provodila bi ceo dan ugađajući tebi i na kraju dana ne bi ni imala snage da se posveti sebi.

10) PONOVO BI URADILA ISTO

Biti mama je jedan od najtežih poslova koji nekome mogu biti povereni, ali je takođe posao koji pričinjava najveće moguće zadovoljstvo i ljubav za koju nisi mislio da si sposoban. Uprkos svom bolu, tugi i nespavanju, ona bi to ponovo prošla zbog tebe, jer si ti toga vredna za nju. Zato, kad je vidiš sledeći put, reci svojoj majci koliko je voliš i koliko si joj zahvalna za sve.

Izvor: Zena

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime